Nogomet
0

Bent postao najskuplje pojačanje Aston Ville ikada

Totalsport
Darren Bent (Foto: AFP)
Darren Bent (Foto: AFP)
Aston Villa se u utorak navečer i službeno pojačala 26-godišnjim napadačem Darrenom Bentom, koji je dosad igrao u Sunderlandu i bio najbolji strijelac tog kluba (osam pogodaka).

Klub iz Birminghama proživljava tešku sezonu, pa se tako trenutno nalaze na 17. mjestu tabele sa 22 boda, a toliko ima i Wigan koji je u zoni ispadanja u drugu ligu. Posebno loše ove sezone igraju napadači Aston Ville, pa su tako njih četvorica postigla samo četiri pogotka. Heskey je u 10 nastupa u Premiershipu postigao tri gola, a Delfouneso u 11 nastupa tek jedan. No, još je gora statisika Carewa i Agbonlahora. Prvi je odigrao 10 utakmica, a drugi 13 za nula pogodaka.

Zato Aston Villa nije štedila, te je za 18 miliona engleskih funti odštete dovela Benta. Time je dotični postao najskuplji igrač u historiji Aston Ville. Bent je, pak, potpisao vjernost na četiri i po godine.

"Čim sam saznao da se Villa interesuje za mene poželio sam doći. U pitanju je veliki klub, bogate historije", rekao je Bent po završetku pregovora.