Nogomet
77

Benko nakon odlaska iz Sarajeva: Klub sam zavolio od prvog dana, navijači su mi davali snagu

Klix.ba
Leon Benko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Leon Benko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sada već bivši nogometaš FK Sarajevo Leon Benko oprostio se od kluba i navijača nakon što je raskinuo ugovor s timom sa Koševa.

Benko je za Sarajevo nastupao dvije godine, a nakon što nije prihvatio posljednju ponudu za produženje saradnje, karijeru će nastaviti u drugoj sredini.

"Iskreno, drago mi je što sam bio dio kolektiva FK Sarajevo i što sam doživio mnogo lijepih trenutaka u dresu kojeg sam zavolio još od prvog dana. Rado ću se vraćati u Sarajevo, jer sam tamo stekao dosta prijatelja i upoznao mnogo divnih ljudi, a saigračima želim da ostvare snove navijačima, koji to zaslužuju. Zahtjev za raskidom je bio jedino moguće rješenje. Emitovno sam se vezao za FK Sarajevo, ali sam profesionalac, željan napretka, uspjeha i novih pobjeda", izjavio je Benko.

Posebno mu mnogo znači nagrada "Ismir Pintol", koju je dobio od navijača FK Sarajevo.

"Velika mi je čast bila što sam dobio nagradu 'Ismir Pintol' od naših navijača. Zaista, mnogo mi to znači, ali više od svega mi je značila bezuvjetna podrška navijača koju sam imao i u najtežim trenucima i oni su mi davali snagu. Ovim putem im se zahvaljujem, a FK Sarajevo želim mnogo sportskih uspjeha i pobjeda", završio je Benko.