"Bosno moja"
165

Benjamin Tatar u novom klubu predstavljen uz pjesmu Safeta Isovića

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Nogometni klub Abha iz Saudijske Arabije na zanimljiv način ozvaničio je dolazak Benjamina Tatara iz redova FK Sarajevo, a oni su u videoklipu na društvenoj mreži Twitter koristili stihove pjesme Safeta Isovića "Bosno moja".
U pomenutom videoklipu mogu se vidjeti snimci iz glavnog grada BiH te neki od pogodaka koje je Tatar postigao u dresu Bordo kluba, a u pozadini odjekuje pjesma Safeta Isovića "Aman Bosno moja".
Tatar je, podsjećamo, danas zvanično napustio FK Sarajevo i potpisao ugovor s ovim klubom iz Saudijske Arabije, a on će se novim saigračima priključiti u narednim danima nakon što se kompletiraju potrebne procedure.

Novi reprezentativac BiH je u Sarajevo stigao iz NK Slaven Belupo, a u bordo dresu upisao 81 nastup, te postigao 33 pogotka. Ove sezone odigrao je ukupno 17 ligaških mečeva i postigao je 10 golova, uz četiri asistencije.

Podsjetimo, reprezentativac BiH je nakon nekoliko neprofesionalnih istupa u proteklim danima i svađe sa saigračem na treningu, prije dva dana udaljen s treninga i Sarajevo je pokrenulo disciplinski postupak zbog nediscipline i kršenja klupskog pravilnika.