Serie A
47

Benjamin Tahirović igrao u prvoj postavi Rome, Vučica se u finišu meča spasila poraza

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Rome remizirali su protiv Salernitane u meču 36. kola italijanske Serije A rezultatom 2:2, a bh. igrač Benjamin Tahirović igrao je u prvoj postavi i na terenu proveo prvih 45 minuta.

Već na samom startu meča, tačnije u 12. minuti, Roma prima gol i gosti su stigli u vodstvo. Strijelac gola za Salernitanu bio je Candreva.

U prvom poluvremenu gledali smo otvoren meč s obje strane, no pravih šansi više nije bilo. Roma je u prvoj minuti sudijske nadoknade preko Ibaneza došla do poravnanja, no nakon reakcije iz VAR sobe sudije je zbog igranja rukom poništio gol.

Ipak, već u drugoj minuti nastavka, Roma preko El Shaarawyja dolazi do poravnanja, no to nije bilo dugo na snazi jer je već u 54. minuti Dia pogodio za 1:2 i novo vodstvo Salernitane.

Mourinhov tim je nakon toga napadao, svim silama je tražio gol za poravnanje, a to su i uspjeli ostvariti u 83. minuti kada je rezervista Matić, koji je na teren ušao umjesto našeg Tahirovića, pogodio za konačnih 2:2.

Tahirović je dakle na terenu proveo prvih 45 minuta, imao je 28 dodira s loptom, od toga 17 od 22 tačna dodavanja (77 posto). Izgubio je šest lopti, napravio dva prekršaja, a imao je jedno "čišćenje" lopte i jedan blokiran udarac.

Roma je nakon ove utakmice na šestoj poziciji sa 60 osvojenih bodova, četiri manje od Milana koji je na četvrtoj poziciji, koja naredne sezone vodi u Ligu prvaka. S druge strane, Salernitana je na sigurnoj 15. poziciji sa 39 osvojenih bodova.

Tabela: