Nezadovoljan
42

Benjamin Mendy prozvao EA Sports nakon što su mu dodijelili očajne ocjene na FIFA-i

Piše: N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Onog trenutka kada FIFA izbaci ocjene za igrače, možete se kladiti u posljednji novac da će ljudi "poluditi" zbog nekih stvari, a njima se pridružio i Benjamin Mendy.

Bez obzira jeste li ljubitelj nogometa ili u mnogim slučajevima sam nogometaš, postoji dobra šansa da ćete imati šta za reći o ocjenama igrača na posljednjoj FIFA igrici.

U posljednjih nekoliko godina vidjeli smo nogometaše da koriste društvene mreže kako bi istakli svoje mišljenje o ocjenama u nadolazećem izdanju igrice, a u nekim slučajevima su i u pravu.

Igrač Manchester Cityja Benjamin Mendy, koji je brzo stekao reputaciju zbog smiješnih postova na Twitteru, jedan je u nizu nogometaša koji nije sretan zbog svojih ocjena.

Francuz je odlučio putem Twittera se žaliti kompaniji EA da očito nisu dugo gledali nogomet na TV-u ako misle da on zaslužuje ovako nisku ocjenu:

Njegov kolega s terena Michy Batshuayi podržao je bivšeg lijevog beka Monaca na svom Twitteru:

Nije neko iznenađenje da je napadač Chelseaja podržao svog kolegu jer i sam nedavno bio nezadovoljan FIFA-om kada je putem društvenih mreža poslao poruku EA o istoj stvari pitajući ih jesu li ozbiljni:

EA je imala perfektan odgovor - "nastavi davati golove pa ćemo pričati":