Nogomet
4

Benjamin Čolić, Muamer Svraka i Filip Arežina novi igrači Olimpika

Piše: D. B.
Bh. nogometaši Benjamin Čolić, Muamer Svraka i Filip Arežina novi su članovi sarajevskog Olimpika.

Čolić ima 25 godina i igra na poziciji desnog beka. U Olimpik je stigao iz mostarskog Zrinjskog, gdje je proveo godinu dana. S Plemićima je osvojio titulu prvaka BiH u sezoni 2015/2016. Ranije je nastupao za Čelik, kao i za Željezničar s kojim je osvojio tri titule prvaka BiH 2010., 2012. i 2013. godine, kao i dva Kupa BiH 2011. i 2012. godine.

Dvadesetosmogodišnji Svraka je igrač sredine terena, a na Otoku je došao nakon što je nastupao za Semen Padang u Indoneziji. Prethodno je nosio dres Istre, Paykana, Željezničara i Travnika. Igrajući za klub s Grbavice osvojio je tri titule prvaka BiH, 2010., 2012. i 2013. godine.

Filip Arežina ima 24 godine i također igra u sredini terena. Igrač Olimpika je postao nakon što je nastupao za poljski Tychy, a ranije je igrao za Rudar iz Prijedora, Zrinjski, Rudeš i Slogu Uskoplje. Ovo je njegov drugi dolazak u Olimpik u karijeri. Sa Zrinjskim je prošle sezone osvojio titulu prvaka BiH.

U Olimpik je stigao i Miloš Džugurdić (24), defanzivac koji je ranije nastupao za BSK, Mladost, Voždovac i Teleoptik.

Olimpik se nakon jesenjeg dijela prvenstva nalazi na posljednjoj poziciji na tabeli Premijer lige BiH sa samo devet bodova.