Nogomet
0

Benitez uveo Hyypiju na oproštaju tek u 84. minuti

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Finski 35-godišnji branič Liverpoola Sami Hyypia bio je središnja figura utakmice posljednjeg, 38. kola Premiershipa između Liverpoola i Tottenhama (3-1), iako je u igru ušao tek u 84. minuti.

Iako su navijači Liverpoola željeli vidjeti stasitog finskog braniča u početnoj postavi, pogotovo stoga što utakmica za Liverpool nije imala posebni natjecateljski značaj, Benitez je Hyypiju ostavio na klupi.

Finski nogometaš, podsjetimo, nedavno je potpisao za Bayer iz Leverkusena, za kojeg će igrati od sljedeće sezone, nakon što je punih 10 godina proveo na Anfieldu. Hyypia je najveći dio tog razdoblja bio standardan u prvoj momčadi. No, taj je status izgubio u zadnje dvije sezone. Benitez mu je, navodno, nudio mogućnost ostanka u klubu u statusu igrača i jednog od trenera. No, Hyypia smatra da još uvijek može igrati redovito na vrhunskoj razini, pa se odlučio potpisati za Bayer...

Hyypia je svojim igrama i ponašanjem zaradio status legende Liverpoola kod njegovih najvjernijih navijača na Kopu. Stoga ne čudi da je Anfieldom u dvoboju protiv Spursa odjekivalo njegovo ime, koji su navijači skandirali u svakoj prilici, tražeći barem njegov što raniji ulazak u igru, kada već nije krenuo od početka. Međutim, Benitez je tek u 84. minuti povukao iz igre kapetana Stevena Gerrarda i na teren poslao Hyypiju.

Gerrard mu je, simbolički, predao vrpcu, budući da je Hyypia bio i kapetan Liverpola prije Gerrarda. Hyypia se u tom kratkom razdoblju na terenu umalo upisao i u strijelce. Na kraju utakmice su ga njegovi suigrači iznijeli s terena...

  • Iznimno sam žalostan što nas Sami napušta. Veliki je to gubitak za klub, a za mene osobno pogotovo! Upravo mi je on najviše od svih igrača pomogao na prilagodbu na novu zemlju i novi način igranja kada sam došao u klub. Toliko mu puno dugujem. S njime je doista ugodno razgovarati. Uvijek je nesebično nudio svoju pomoć meni kao mladom braniču. Sjajno je služio ovom klubu 10 godina, kao što će to ubuduće raditi u Bayeru. Oni su potpisali jednog od još uvijek najboljih braniča u Engleskoj, po mom mišljenju – lijepo je o svom suigraču, ali i konkurentu u obrani govorio Danac Daniel Agger.

  • Neki smatraju da Sami više nije brz kao nekada. Ali, kada imate njegovu inteligenciju, onda brzina i nije presudni čimbenik, jer postoje načini da nadoknadite taj nedostatak. Želim mu svu sreću u Njemačkoj, iako mislim da mu neće niti trebati. Igrači kao Sami su uspješni, u kojoj god sredini se zateknu – zaključio je Agger.