Nogomet
1

Benitez: Hamšik ne ide iz Napolija, on je naš ključni igrač

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: EPA)
Rafael Benitez (Foto: EPA)
Rafael Benitez demantirao je tvrdnje medija kako bi Marek Hamšik mogao tokom ljetnog prijelaznog roka napustiti Napoli. Benitez tvrdi kako je Slovak previše važan igrač za Napoli da bi ga samo tako pustili.

Nakon što se nekoliko engleskih klubova ponovno počelo spominjati u kontekstu dovođenja Mareka Hamšika, talijanski mediji pokrenuli su priču kako ga je Napoli voljan prodati i to za 40 miliona eura.

Međutim, Rafael Benitez ekspresno je demantirao takve tvrdnje rekavši da je Hamšik previše važan igrač da bi ga se Napoli odrekao.

"To nije istina. Marek je previše važan igrač i u to nema nikakve dvojbe. Oduševljeni smo njegovim nastupima tokom ove sezone i prvi sam koji će reći da je previše važan da bi napustio klub. U ovom trenutku još uvijek ne razmišljamo o transferima i sigurno je da nećemo razmatrati ponude za Mareka", rekao je Benitez na današnjoj konferenciji za novinare.

U vezi Napolija su se u posljednje vrijeme počeli spominjati Javier Mascherano i Martin Škrtel u kontekstu dolaska, no Benitez je ostao "zakopčan".

"Žao mi je, ali jako dobro znate da ne mogu govoriti o transferima u ovom trenutku. Možemo razgovarati samo o Udineseu jer nam je ta utakmica trenutno ključna u borbi za treće mjesto".