Nogomet
0

Benitez: Ako smo dobili Romu dva puta, onda valjda radimo nešto ispravno

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: EPA)
Rafael Benitez (Foto: EPA)
Sinoćnji večernji derbi talijanskog nogometnog prvenstva između Napolija i Rome na San Paolu pripao je domaćinu s 1-0, na oduševljenje njihovog trenera Rafaela Beniteza.

"Vidjeli smo mnoge utakmice u kojima je Napoli igrao dobro i nije pobijedio, pa bismo nakon pobjede protiv snažne ekipe poput Rome trebali biti sretni", rekao je Benitez nakon utakmice.

Bila je to Napoliju druga ovosezonska pobjeda nad Romom, trenutno drugoplasiranom ekipom Serije A, nakon one 3-0 u polufinalnom uzvratu Talijanskog kupa.

"Mislim da smo jedina ekipa koja je ove sezone pobijedila Romu dva puta. To mora značiti da nešto radimo kako treba. Mislim da su obje ekipe imale svoje šanse i moglo je otići na obje strane, ali iskoristili smo našu priliku i dobili utakmicu".

Romin trener Rudi Garcia priznao je nakon poraza kako je borba za naslov prvaka praktično već odlučena. Zaostatak za vodećim Juventusom iznosi ogromnih 14 bodova, iako Roma ima utakmicu manje, a do kraja je ostalo za odigrati još 11 kola.

"Matematički utrka za Scudetto nije gotova, ali realno gledano jeste. Ogromna je razlika sada, a na nama je da dobijemo sljedeću utakmicu uz nadu da će nam se neki igrači vratiti. Nadamo se da će Francesco Totti biti na raspolaganju", rekao je Garcia.

Vezani članci