Nogomet
0

Bendtner se povrijedio prilikom pobjedničkog pogotka

Totalsport
Danski napadač Nicklas Bendtner bio je u srijedu junak navijača Arsenala, ali njemu je raspoloženje pokvarila povreda koju je zadobio prilikom postizanja pobjedničkog pogotka protiv Cardiffa.

''Topnici'' su se dugo mučili na svom Emiratesu u dvoboju 20. kola, a jedan od poteza kojim je menadžer Arsene Wenger pokušao promijeniti tok događaja na travnjaku bilo je i uvođenje Bendtnera u 64. minuti. Danac je zahvalio treneru u 88. minuti kada se odlično snašao i jednu odbijenu loptu smjestio u mrežu za 1-0. No, nakon što je gurnuo loptu u gol, sapleo se preko gostujućeg golmana Davida Marshalla, a tom je prilikom i povrijedio zglob, pa je morao biti zamijenjen. Theo Walcott je u završnici zabio i drugi gol za Arsenal koji je ostao na vrhu tabele, ali u sljedećem će razdoblju biti bez probuđenog Bendtnera.

"Nicklas je prošao kroz teško razdoblje i zato mu večeras želim odati priznanje. Već sam mu rekao da se vratio na nivo na kojem ga želim i ako nastavi tako, bit će stalno u ekpip. No nažalost, protiv Cardiffa je povrijedio zglob i sigurno neće igrati u subotu protiv Tottenhama u FA Cupu. Prema prvim procjenama mogao bi izbivati nekoliko sedmica. Baš sam tužan zbog njega", rekao je Wenger.