Carlo Ancelotti
0

"Benayoun razumije šta želim, za razliku od Colea"

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: AP)
Carlo Ancelotti (Foto: AP)
Kapiten izraelske nogometne reprezentacije Yossi Benayoun (30) preselio se ovoga ljeta iz Liverpoola u Chelsea, dok je u obrnutom pravcu otišao engleski reprezentativac Joe Cole.

Cole je napustio klub sa Stamford Bridgea bez odštete, pošto mu je istekao ugovor, te je potpisao na četiri godine za "redse" koji su, pak, zaradili šest miliona funti odštete za Benayouna.

Neovisno o ovim faktima, mnogi navijači Chelseaja smatraju da se njihovom klubu, s igračkog aspekta, ovakav scenarij nije isplatio. Jednostavnije, smatraju da je Cole bolji igrač od Benayouna, a uz to je i mlađi dvije godine.

Carlo Ancelotti, talijanski strateg kluba iz zapadnog Londona, neće se složiti...

"Joe Cole je brži od Benayouna, ali Yossi je taktički nemjerljivo bolji. Vrlo je inteligentan igrač, razumije sve što od njega tražim. Taj ima nogomet u malom prstu, sve zna. U svakom slučaju, Cole i Benayoun su dva različita tipa igrača, svako ima pravo na svoje mišljenje, alimi smo sretni što je Yossi s nama", izjavio je Ancelotti.

Benayoun bi prvi nastup za svoj novi klub mogao upisati u nedjeljnoj utakmici Community Shielda protiv Manchester Uniteda.