{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Belmin Karamehmedović: Kritikuju nas, a ne razumiju finansijsku situaciju na BHT1

S
23.6.2006. u 15:59
0
0
Belmin Karamehmedović: Kritikuju nas, a ne razumiju finansijsku situaciju na BHT1
0
Belmin Karamehmedović: Kritikuju nas, a ne razumiju finansijsku situaciju na BHT1
U razgovoru za Oslobođenje, urednik sportskog programa BHT1 Belmin Karamehmedović, osvrnuo se na kvalitet emisija i prijenosa utakmica za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva kriveći finansijsku situaciju u državnoj tv kući.
Otkako je počeo Mundijal, ekipa Sportske redakcije BHT1, na čelu sa urednikom Belminom Karamehmedovićem, ima pune ruke posla. Redakcija počinje sa radom od ranih jutarnjih sati, a završava u kasnim večernjim satima. Trud je vidljiv, ali je realizacija mnogo slabija od očekivane, ističe Oslobođenje.

“Nadam se da će gledatelji razumjeti male nedostatke u specijalnom programu Mundijala”, kazao je Belmin. “Raspolažemo skromnim budžetom, te smo mnoge zamisli, kao što je gostovanje eminentnih nogometnih stučnjaka, morali reducirati. Mi ćemo se truditi da i dalje na pravi način analiziramo dešavanja i gledaocima ponudimo bogate programske sadržaje. Žao mi je što naši komentatori, zbog finansijske situacije, nisu bili u mogućnosti da utakmice direktno prenose iz Njemačke. Ali već početkom osmine finala imaćemo ljude na licu mjesta”.

Svakodnevne su i kritike na račun sportskih komentatora. S tim u vezi, urednik sportskog programa kaže:

“Tačno je da su mišljenja gledatelja podijeljena, kao i to da nam je upućeno dosta kritika na program i komentatore. Zadovoljni su uglavnom oni gledatelji koji su svjesni finansijske situacije Javnog RTV servisa BiH i dešavanja oko naplate RTV takse. Bez obzira na sve, mislim da ljudi u sportskoj redakciji dobro obavljaju svoj posao i da se maksimalno zalažu da gledaocima na pravi način približe jednu nogometnu utakmicu”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: