|

Belmin Karamehmedović: Kritikuju nas, a ne razumiju finansijsku situaciju na BHT1

Belmin Karamehmedović: Kritikuju nas, a ne razumiju finansijsku situaciju na BHT1
0
S
Sarajevo-x.com / Oslobođenje
23.6.2006. u 15:59
0
komentara
0

dijeljenja
Belmin Karamehmedović: Kritikuju nas, a ne razumiju finansijsku situaciju na BHT1
U razgovoru za Oslobođenje, urednik sportskog programa BHT1 Belmin Karamehmedović, osvrnuo se na kvalitet emisija i prijenosa utakmica za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva kriveći finansijsku situaciju u državnoj tv kući.
Otkako je počeo Mundijal, ekipa Sportske redakcije BHT1, na čelu sa urednikom Belminom Karamehmedovićem, ima pune ruke posla. Redakcija počinje sa radom od ranih jutarnjih sati, a završava u kasnim večernjim satima. Trud je vidljiv, ali je realizacija mnogo slabija od očekivane, ističe Oslobođenje.

“Nadam se da će gledatelji razumjeti male nedostatke u specijalnom programu Mundijala”, kazao je Belmin. “Raspolažemo skromnim budžetom, te smo mnoge zamisli, kao što je gostovanje eminentnih nogometnih stučnjaka, morali reducirati. Mi ćemo se truditi da i dalje na pravi način analiziramo dešavanja i gledaocima ponudimo bogate programske sadržaje. Žao mi je što naši komentatori, zbog finansijske situacije, nisu bili u mogućnosti da utakmice direktno prenose iz Njemačke. Ali već početkom osmine finala imaćemo ljude na licu mjesta”.

Svakodnevne su i kritike na račun sportskih komentatora. S tim u vezi, urednik sportskog programa kaže:

“Tačno je da su mišljenja gledatelja podijeljena, kao i to da nam je upućeno dosta kritika na program i komentatore. Zadovoljni su uglavnom oni gledatelji koji su svjesni finansijske situacije Javnog RTV servisa BiH i dešavanja oko naplate RTV takse. Bez obzira na sve, mislim da ljudi u sportskoj redakciji dobro obavljaju svoj posao i da se maksimalno zalažu da gledaocima na pravi način približe jednu nogometnu utakmicu”.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.