Nakon transfera
25

Bekrić o dolasku u Zrinjski: Došao sam u gospodski klub, nadam se da ćemo odbraniti titulu

Piše: N. K.
Samir Bekrić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Samir Bekrić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mostarski Zrinjski danas je zvanično potvrdio angažman veznjaka Samira Bekrića (33) koji je u redove aktuelnog prvaka BiH došao kao slobodan igrač, odnosno nakon što je u zimskom prijelaznom roku raskinuo ugovor sa Željezničarom.

"Drago mi je što sam došao u jedan gospodski klub kao što je Zrinjski. Moram se ovim putem zahvaliti čelnicima kluba i stručnom štabu na čelu s Bakom Sliškovićem, koji su mi dali povjerenje. Potrudit ću se da ostvarimo ciljeve klubova", rekao je Bekrić za portal Klix.ba.

Iskusni veznjak već danas će obaviti prvi trening s Plemićima, a ubrzo bi trebao steći pravo nastupa za svoj novi klub.

"Imao sam nekih drugih ponuda, ali imao sam želju doći u Mostar. Tu su i Stanić i Jamak. Dugo smo zajedno igrali i bit će mi drago da ih ponovo vidim. Nadam se da ću se brzo uklopiti. Prema mom mišljenju Zrinjski igra najbolje i s pravim igračima neće biti teško uklopiti se", istakao je Berkić te poručio da će biti zanimljiva završnica prvenstva.

"Ima još dosta bodova u igri. Četiri vodeće ekipe će sigurno nastaviti borbu za titulu. Bit će oscilacija kod svih ekipa. Ipak, nadam se da ćemo biti pravi i da će Zrinjski na kraju pokazati zašto je protekle dvije godine bio prvak te da ćemo odbraniti titulu", poručio je Bekrić koji nije želio puno govoriti o svom bivšem klubu Željezničaru.

"Posljednja dešavanja u Želji nisu bila zbog mene. Proveo sam mnogo godina na Grbavici i samo mogu reći da im želim sve najbolje", podvukao je Bekrić.