Zahvalio se fanovima
13

Bekić: Ostaje žal zbog Kupa BiH, igrači su se borili i dali posljednji atom snage

Piše: Dalibor Bošnjak
Amer Bekić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Amer Bekić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaš FK Sarajevo Amer Bekić sinoć je postigao pobjedonosni gol u uzvratnom susretu finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega na Pecari, ali je nakon izvođenja penala trofej pripao Širokobriježanima. Napadač Bordo ekipe nije krio razočarenje.

Iako su ostali bez trofeja, igračima FK Sarajevo se ne može prigovoriti na borbi, zalaganju i želji da donesu radost svojim navijačima.

"Ostaje žal što nismo osvajači Kupa BiH, jer su se svi momci koji su bili na terenu borili i dali posljednji atom snage. Ali, nogomet je takav i ne pobjeđuje uvijek bolji", napisao je Bekić na Facebooku.

On se također zahvalio navijačima na podršci koju je ekipa imala tokom cijele sezone. Popularne Horde zla su bile na putu prema Pecari i prije sinoćnje utakmice, ali ih je policija spriječila da dođu na stadion, tako da Bordo tim nije imao podršku svojih pristalica.

"Hvala svim iskrenim fanovima, našim vjernim navijačima sa sjevera, koji su uvijek uz nas na stadionu, ali na ovoj utakmici nisu mogli biti, jer očito nekome nije odgovaralo da budu", završio je Bekić.