Otvorio dušu
52

Bek Manchester Uniteda želi da se sezona Premiershipa proglasi nevažećom

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Lijevi bek Manchester Uniteda Luke Shaw smatra kako sezonu u Premiershipu treba proglasiti nevažećom ukoliko se utakmice uskoro ne počnu igrati.

Datum povratka Premiershipa još uvijek nije poznat nakon kriznog sastanka koji je održan u petak.

Na početku je nogomet u Engleskoj obustavljen od 30. aprila zbog pandemije koronavirusa, ali u saopštenju objavljenom u petak, Premiership je naveo kako će se aktuelna sezona nastaviti kada bude potpuno sigurno za igranje.

[TWITTER]1247135686085533696[/TWITTER]

U međuvremenu, Unitedov defanzivac Shaw, koji je pomogao klubu da dođe do petog mjesta sa svojih 29 odigranih utakmica, rekao je kako Premiership treba biti "poništen".

"Poništite i počnite iznova. Restartujte, da. Zna se da tako mora biti. Ako ne možeš nastaviti, to mora biti nevažeće", rekao je tokom Combat Corona FIFA turnira na Twitchu.

Ukoliko bi sezona bila proglašena nevažećom, tada bi "vjerovatno" vrijedilo prošlosezonsko stanje na tabeli, piše The Mail, koji izvještava da bi se United tako suočio s još jednim nastupom u Evropskoj ligi jer je prošle sezone bio šestoplasirani. Naravno, u tom dosta nerealnom scenariju, Liverpool bi ostao bez titule.