Bez suspenzije
79

Behrami o slavlju saigrača: Dvoglavi orao je dublja tema, zadovoljni smo konačnim epilogom

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Reprezentativac Švicarske Valon Behrami na konferenciji za medije pred meč s Kostarikom govorio je o provokativnom slavlju njegovih saigrača Xherdana Shaqirija i Granita Xhake u meču protiv Srbije, a prisutim kolegama objasnio je da ta tema ima puno dublju pozadinu.

Podsjećamo, u pobjedi Švicarske nad Srbijom (2:1) Xhaka, Shaqiri i Lichtsteiner su tokom proslave pogodaka rukama gestikulirali dvoglavog orla sa zastave Albanije, a Behrami kaže da je taj slučaj završen i da se to više neće ponavljati.

"Možda smo dan nakon utakmice razgovarali o tome, malo smo se šalili između sebe, a zadovoljni smo što niko na kraju nije suspendovan. Ta tema je dublja i nije prikladno sada govoriti o njoj, neće se ponoviti u budućnosti jer više nema posebnih utakmica kao što je bila ta protiv Srbije. Taj slučaj je završen i ako želite još o tome govoriti, sada nije vrijeme", iskren je bio Behrami.

Bh. trener koji s klupe predvodi Švicarsku, Vladimir Petković, rekao je da se njegovi igrači ne trebaju osvrtati na ono što je bilo i da se trebaju koncentrisati samo na nogomet - divnu igru koja spaja ljude.

"Važno je da nogomet igramo zajedno, to je emotivna igra i takva mora biti. Ono što je bilo, bilo je, moramo biti svjesni tih stvari i učiti iz njih, ali hajde da se koncentrišemo samo na nogomet, tu divnu igru koja spaja ljude", rekao je selektor Švicarske.

Švicarska će u posljedjem meču svoje grupe igrati protiv Kostarike, a s eventualnom pobjedom sigurno bi osigurali prolazak u sljedeću fazu takmičenja. U drugom meču, sastaju se Brazil i Srbija.