Napustio klub
0

Behram se oprostio od Veleža: Mnogo je razloga za tešku odluku, ali moram misliti na budućnost

D. B.
Seid Behram
Seid Behram
Bh. nogometaš Seid Behram u narednoj sezoni neće nositi dres Veleža, a to je potvrdio u postu koji je napisao na Facebooku.

Dvadesetdvogodišnji Behram je u Velež stigao u februaru 2018. godine, a na kraju sezone u kojoj su Rođeni izborili plasman u Evropu ipak odlazi iz mostarskog kluba. U emotivnom postu na Facebooku se oprostio od kluba i navijača.

"Nadao sam se da će proći još vremena prije nego što budem pisao ovu poruku, ali je nažalost došlo do toga da moram. Više nisam član FK Velež Mostar, želim da znate da je ovo bila teška odluka za mene. Postoji dosta razloga zbog kojih napuštam svoj klub, a prije svega taj što moram misliti na sebe i svoju budućnost u ovom poslu. Želim se zahvaliti svojim saigračima, braći, prijateljima koje sam stekao za čitav život, za sve trenutke provedene na terenu i van njega. Čast i zadovoljstvo mi je bilo dijeliti svlačionicu s vama. Hvala vjernim navijačima, grupi ljudi koja ovaj klub čini velikim i bez kojih nijedan naš uspjeh ne bi bio moguć. Moj boravak u Veležu su učinili nezaboravnim. Svi znaju da sam svakog trenutka na terenu davao 101 posto, na svakom treningu i utakmici. Dao sam sve što sam mogao i imao u tom trenutku. Žao mi je što su okolnosti u posljednjem periodu dovele do toga da ne mogu dati još više. Tugovali smo zajedno, radovali se zajedno, prošli smo sve, od 9. mjesta u 1. ligi Federacije BiH pa do, evo hvala Bogu, historijskog uspjeha i igranja evropskih utakmica. Cijeli život ću ponosno govoriti da sam dio generacije koja je vratila Velež u Premijer ligu BiH i generacije koja je odvela Velež u Evropu. Zauvijek ću biti navijač svog Veleža i svim srcem ću biti uz njega. Hvala svima još jednom na svakom posebnom trenutku provedenom u voljenom klubu. Hvala vam za nezaboravnu noć proslave ulaska u Evropu, noć koju sam sanjao kao mali kad sam prvi put šutnuo loptu. Zaista se nijedan uspjeh ne može mjeriti s tim. Sretno, Rođeni moji, i do skorijeg viđenja. Neka mi oproste i neka se ne ljute, al' znam samo za Velež. Mostar u srcu, Velež do groba", napisao je Behram.

Ovaj mladi nogometaš je ranije nastupao za RFCU Luxembourg, U21 ekipu Readinga te mlade timove Veleža i Željezničara.