"Nevjerovatan čovjek"
114

Begovićev prvi susret sa Zlatanom: Pozdravio ga na bosanskom pa podsjetio na "najvažnije"

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nekadašnji golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović u podcastu Fozcast govorio i o susretu sa Zlatanom Ibrahimovićem u Milanu, a spomenuo je i zbog čega je popularni Ibra toliko poseban.

Spomenuti dvojac je svlačionicu dijelio u Milanu, a kako je Begović rekao, Ibrahimović mu je prišao i nakon što ga je pozdravio, odmah ga je pitao da li se sjeća pogotka koji mu je postigao.

Iako je bio riječ o pripremom meču, Ibrahimović to nije zaboravio i pri njihovom prvom susretu je to spomenuo.

"Prvo jutro sam došao u Milanello, doručak je u 9 sati i ulazi Zlatan. Razgovarali smo na bosanskom jeziku, govori mi: 'Hej brate gdje si ti', sjeda pored mene i prvo što kaže: 'Sjećaš li se kada sam ja postigao gol protiv tebe'. Bila je to pripremna utakmica, Chelsea protiv PSG-a, rekao sam mu da se sjećam i da bježi od mene. Nevjerovatan čovjek. Nikada ne pada, sjeća se svakog detalja, čovjek je apsolutna mašina", rekao je Begović.

Nakon što mu je završila posudba u Milanu, Begović se vratio u Bournemouth, iz kojeg je 2021. godine otišao u Everton, čiji je i danas član.

S druge strane, Ibrahimović je još uvijek član Milana, ali mu ugovor s Rossonerima traje do kraja tekuće sezone i izvjesno je da će napustiti ovaj tim.