Na udaru navijača
33

Begović stao u odbranu Lovrena: Nemoguće je kriviti samo jednog igrača

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Golman reprezentacije BiH Asmir Begović gostovao je u emisiji Sky Sportsa, a posebno je bio zanimljiv njegov komentar na odbranu Liverpoola.

Begović smatra da kompletan tim Jurgena Kloppa razmišlja isključivo o napadu i da se ne može kriviti samo Lovren zbog golova koje prima ekipa s Anfielda.

"Nemoguće je kriviti samo jednog igrača zbog loših rezultata koje klub bilježi. Odbrana Liverpoola je u svakom segmentu igre potpuna greška, oni nemaju nikakve organizacije, ne djeluju kao tim u odbrani, sve izgleda kao da se ne žele braniti. Oni razmišljaju samo o napadu. Lovrenu u svemu tome nije lagano, a njegovi saigrači mu moraju pružiti podršku. Bilo kako bilo, on u Liverpoolu mora ostati do januara jer oni nemaju puno opcija na poziciji stopera", rekao je Begović.

Liverpool se nakon devet odigranih kola nalazi na devetoj poziciji s osvojenih 13 bodova, a u sljedećem meču očekuje ih duel protiv Huddersfielda na Anfieldu.

S druge strane, Bournemouth i Begovića u sljedećem kolu očekuje domaći susret protiv Chelseaja, a oni se nalaze na 19. poziciji s osvojenih sedam bodova nakon devet odigranih utakmica.