Pojačanje Milana
71

Begović: Spreman sam takmičiti se sa Donnarummom

E. B.
Asmir Begović (Foto: Screenshot)
Asmir Begović (Foto: Screenshot)
Asmir Begović je dao prvi intervju po dolasku u Milan za zvaničnu klupsku stranicu. Naš golman je govorio o mnogim temama te se ukratko predstavio navijačima Rossonera.

Na pitanje koje su njegove prednosti, Begović je odgovorio da su to iskustvo, čvrstina i pouzdanost.

"Dobar sam golman", ukratko se opisao Begović.

Kako je rekao, izabrao je Milan zato što je to veliki klub s velikom historijom i fantastičnim navijačima.

"Mnogo je legendi Milana koje me inspirišu. To su Dida, Abbiati, Amelia, Maldini, Ševčenko, Pirlo...", poručio je Begović.

Begović je doveden umjesto Pepea Reine da bude rezervni golman Gianluigiju Donnarummi. Ipak, naš as kaže kako će se boriti za mjesto prvog golmana.

"Donnarumma je najbolji mladi golman na svijetu. Spreman sam mu pomoći i takmičiti se s njim. Čast mi je zauzeti mjesto umjesto Reine, a natjerat ću Donnarummu da bude što bolji, baš kao i ja, jer to može pomoći ekipi". poručio je Begović.

Begović je potom govorio o pogotku koj je postigao sa 92 metra udaljenosti dok je nosio dres Stokea te saigračima Zlatanu Ibrahimoviću i Radetu Kruniću.

"Mnogo mi znači što ću igrati s Ibrahimovićem. On je nevjerovatan igrač, osoba i lider. Sa Krunićem sam razgovarao kada je potpisao za Milan, rekao mi je da je ovo fantastičan klub", poručio je Begović.

Šta je još Begović govorio za zvaničnu klupsku stranicu možete pogledati u videu.