Engleska Premier liga
0

Begović sjajno branio u pobjedi Portsmoutha

Sarajevo-x.com
Bh. reprezentativac Asmir Begović branio je svih 90 minuta utakmice u kojoj je njegov Portsmouth na Fratton Parku sa 2:0 pobijedio ekipu Burnleya. Bio je zasigurno jedan od junaka ovog teškog meča.

Prvi golman kluba, David James, i dalje se nije oporavio od povrede, ali mu je Begović bio odlična zamjena.

Za Portsmouth su na teren istrčali: Begović, Finnan, Wilson, Ben-Haim, Hreidarsson, Yebda, Brown, O'Hara, Smith, Dindane i Boateng, a za Burnley: Jensen, Mears, Carlisle, Bikey, Jordan, Elliott, Alexander, McDonald, Eagles, Steven Fletcher i Blake.

Opasni Blake u 13. minuti nije mogao prevariti našeg Asmira, a nešto kasnije to nije pošlo za rukom ni Fletcheru. Portsmouth je mogao povesti već u 31. minuti, kada je sviran penal nad Hreidarssonom, ali Dindane je bio neprecizan, te je Jensen uspio odbraniti ovaj šut.

Domaćin je poveo u 65. minuti iz, istina, sumnjive pozicije Hreidarssona. U 71. minuti mogli su povećati prednost, ali se za to moralo čekati do 84. minute susreta, kada je sam iza odbrane Burnleya ostao Dindane, pogodivši nakon dodavanja O'Hare.

Poraz u ovom veoma važnom susretu tim Avrama Granta je mogao ostaviti bez nade da će se uspjeti odvojiti od dna prvenstvene tabele, no sada su sa nova tri boda već u prilici da se za to bore.