Nije se dvoumio
40

Begović otkrio kako je prihvatio ponudu Milana za pet minuta i hvalio Ibrahimovića

F. Z.
Foto: AC Milan (Asmir Begović)
Foto: AC Milan (Asmir Begović)
Bosanskohercegovački golman Asmir Begović priznao je da mu je trebalo svega pet minuta da prihvati ponudu Milana i postane nogometaš jednog od najslavnijih klubova svijeta.

Nakon što je Pepe Reina napustio San Siro i prešao u redove Aston Ville Rossoneri su brzo donijeli odluku i angažovali našeg golmana.

Begović je došao iz Bournemoutha na posudbu od šest mjeseci, a u razgovoru za BBC priznao je kako se ponuda jednog od najvećih klubova svijeta ne odbija.

"Koliko mi je trebalo da kažem 'Da' Milanu? Odlučio sam za pet minuta. Imao sam mnogo opcija, ali onda je došao poziv Milana. Dobio sam priliku da igram za jedan od najvećih klubova svijeta. Kada se ukazala ova prilika odmah sam je prihvatio. Milan ima veoma mladu ekipu koja treba liderstvo i iskustvo. Ovdje sam da doprinesem i na terenu, ali i izvan njega", rekao je Begović.

Govorio je i o utjecaju koji ima Zlatan Ibrahimović u svlačionici Milana.

"Ibra? On je donio liderstvo u ovu ekipu. On je fantastičan momak i veliki profesionalac. On je primjer za sve, gura svakoga igrača da pruži ono najbolje", istaknuo je Begović.

Milan će u nedjelju u 20:45 sati igrati gradski derbi s Interom.