Pričao o bivšem klubu
0

Begović održao lekciju Chelseaju i očajnoj transfer politici: Pa gdje su vam igrači svjetske klase?

K. H.
Asmir Begović
Asmir Begović
Bivši reprezentativac BiH i bivši golman Chelseaja Asmir Begović doveo je u pitanje transfer politiku Plavaca tvrdeći da su potrošili mnogo novca za igrače za koje on nikada nije ni čuo.

Nakon što je Todd Boehly preuzeo Chelsea, londonski tim je od ljeta 2022. godine potrošio zapanjujuću količinu novca, za koju britanski mediji navode da je viša od milijardu funti.

Chelsea je kupio Raheema Sterlinga, Kalidoua Koulibalyja, Marca Cucurella, Wesleyja Fofanu, Mykhaila Mudryka, Enza Fernandez, Malo Gusta, Christophera Nkunkua, Axela Disasija, Moisesa Caiceda, Romea Laviju i Cola Palmera.

Begović je za Chelsea branio između 2015. i 2017. godine, a u podcastu The Byline prokomentarisao je transfer politiku bivšeg kluba.

"Ako potrošite 115 miliona funti na Caiceda, sigurno biste potrošili 120 miliona funti na Declana Ricea? Ne znam Declana privatno, ne kažem da on ne želi igrati za Arsenal, ali ruku na srce, mislim da bi on želio otići u Chelsea. Igrači kao što je on, kvalitetni i u najboljim godinama, ranije su išli u Chelsea", rekao je Begović i nastavio:

"Gledam nogomet kao lud, a s mnogo igrača koji igraju za Chelsea uopšte nisam upoznat. Meni je to čudno, cijela stvar je vrlo čudna. Ne vidim konstrukciju ekipe, cijela ova tranzicijska faza obnove je vrlo čudna. Ne kažem da mi se ne sviđa Enzo Fernandez, ali ako ćemo potrošiti 230 miliona funti na njega i Caiceda, radije bih imao Declana Ricea, nego bilo kojeg od njih dvojice. Oni trebaju dovoditi najbolje igrače."

Begović je rekao da ne može vjerovati šta se dogodilo s Chelseajem u posljednjih 12 mjeseci i da nikako ne može dobiti odgovor na pitanje zbog čega je klub u tranziciji, kad je imao najbolje igrače na svijetu.

"Sjećam se igrača s kojima sam ja bio u svlčaionici, sve same svjetske klase, ma klasa do klase. Kupovina od Barcelone, kupovina od Reala, kupovina od Bayerna. I sada se pitam, gdje si igrači svjetske klase?", završio je Begović.

Begović je za Chelsea branio na 33 utakmice, a trenutno je čuvar mreže Queens Park Rangersa.