Pohvala saigračima
56

Begović: Naša tri napadača su jednako dobra kao Liverpoolova

Klix.ba
Asmir Begović (Foto: EPA-EFE)
Asmir Begović (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac BiH i golman Bournemoutha Asmir Begović kazao je da su njegovi saigrači u klubu, a koji igraju u napadu, podjednako dobri kao bilo koja druga trojica napadača, uključujući i najjači napadački trojac Liverpoola.

Bournemouth je u posljednjem kolu rezultatom 4:2 porazio Leicester te je nastavio s odličnim igrama u novoj sezoni, a Begović je rekao da takav ofanzivni način igranja odgovara njegovim saigračima u napadu.

"Naša tri napadača su jednako dobra kao bilo koja tri druga napadača u ligi. Mi smo napadački orijentisan tim, želimo da napadamo i postižemo golove. Mislim da su naši napadači u jednako dobroj formi kao i Liverpoolovi. Odgovara im način na koji igramo, dobro se razumiju i nadam se da će nastaviti sa ovakvim igrama", rekao je Begović.

U dosadašnjih pet utakmica, Trešnjice su postigle deset pogodaka, a iznenađujuće, nalaze se na čak petoj poziciji sa deset osvojenih bodova.

Nakon pobjede protiv Leicestera, Bournemouth očekuje gostovanje kod Burnleyja gdje će tražiti četvrtu pobjedu u ovoj sezoni.