Potpisuje danas
57

Begović najavio najveće pojačanje Arsenala u historiji: Nevjerovatna je snaga dovesti ga

D. P.
Begović komentarisao transfer za BBC Radio 5 (Foto: AFC Wimbledon)
Begović komentarisao transfer za BBC Radio 5 (Foto: AFC Wimbledon)
Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović prokomentarisao je za BBC Arsenalovo dovođenje rekordnog pojačanja Declana Ricea iz West Hama.

Nakon mukotrpnih i višesedmičnih pregovora, Arsenal će prema najavama engleskih medija danas srušiti klupski rekord, ali i rekord za najskupljeg engleskog nogometaša svih vremena i predstaviti novog veznjaka Declana Ricea.

Arsenal se obavezao platiti West Hamu 123 miliona eura, a uz bonuse ta cifra može narasti i na 145 miliona, što bi bio najskuplji ikada posao neke engleske ekipe. Tim povodom BBC je objavio komentar Asmira Begovića na ovaj transfer.

Bivši reprezentativni bh. golman poručuje da kupovina Ricea najbolje pokazuje u kakvim ambicijama trenutno rade u Arsenalu.

"Rice je jedan od, ako ne i najbolji, centralni vezni nogometaš na svijetu. Nevjerovatna je snaga dovesti ga u svoj tim i on će Arsenal učiniti puno jačim. Mislim da je to fantastičan potpis iz nekoliko razloga. Mislim i na budućnost, i na sadašnjost. Pokazuje nam namjere Arsenala na temelju uspjeha postignutih prošle godine. Ne ostaju i ne spavaju, već guraju dalje i pojačavaju tim", rekao je Begović za BBC 5 Radio.

Begović, koji se nalazi među 30 najvećih golmana u historiji Premier lige po broju "clean sheetova", tvrdi da mu nije baš najjasnija cifra od 123 miliona eura s obzirom na to da Riceu ističe ugovor narednog ljeta, ali da pokazuje snagu kluba.

"Ipak, to je nevjerovatna količina novca za nekoga kome je preostala jedna godina ugovora. Arsenal je imao nekoliko teških godina iza sebe, ali je Mikel Arteta ušao u klub i gurnuo ga natrag na nivo koji zaslužuje. Ovi potpisi pokazuju velike ambicije Arsenala", dodao je Begović, koji će karijeru nastaviti u Queens Park Rangersu.

Prema ekskluzivnoj objavi Daily Maila, danas će Rice biti i zvanično predstavljen kao novi igrač Arsenala.