Golman Stokea o Premijer ligi
0

Begović: Nadam se da će još Bosanaca igrati u Engleskoj

Sarajevo-x.com
Golman Stoke Cityja Asmir Begović je otkrio kako bi bio sretan da do kraja karijere ostane u engleskoj Premijer ligi. Bosanskohercegovački internacionalac je u Engleskoj od 2005. godine, kada se pridružio ekipi Portsmoutha, tamo je zasnovao porodicu i kaže da je trenutno sretan.

Prešao je u Stoke prije 18 mjeseci i postao prvi izbor menadžera Tonyja Pulisa prošle sezone nakon što je Thomas Sorensen "ispao" sa pozicije prvog golmana.

Begoviću su tek 23 godine i još mnogo aktivnih godina u sportu je ispred njega, no u ovom trenutku kaže da ne bi bio sretan eventualnim prelaskom u neku drugu zemlju.

"Uživam ovdje i mislim da ću ostati u Engleskoj čak i kada se moja karijera završi. Moja 20-mjesečna kćerka Taylor je rođena ovdje i ja bih htio da tu i odraste", rekao je za Begović za dnevne novine San, a ovaj tekst su prenijeli i sportski portali u Velikoj Britaniji.

No, on je dodao i to da njegovi roditelji žive u Njemačkoj, da ne zna šta će se na kraju dogoditi.

"Ali, ono što u stvari želim reći je da želim samo najbolje za svoju djecu i to je razlog zbog kojeg vidim sebe i svoju porodicu u Engleskoj", rekao je Begović.

Begović je također predvidio da bi broj njegovih sunarodnjaka u engleskoj Premijer ligi mogao uskoro porasti.

"Sada kada smo Džeko i ja u Premijer ligi, mnogo više se govori o Bosancima i vjerujem da postoji još igrača koji bi mogli igrati ovdje. Vidim mnogo igrača koji bi se mogli savršeno uklopiti, a to su Vedad Ibišević, Sejad Salihović, Emir Spahić i Miralem Pjanić. Nadam se i vjerujem da će biti još Bosanaca koji će ovog ljeta doći u Englesku", rekao je Begović.