Zanimljivi odgovori
4

Begović je ljubitelj igre Fantasy Football: Ederson je moj prvi izbor za golmana

Klix.ba
Asmir Begović (Foto: AFP)
Asmir Begović (Foto: AFP)
Golman reprezentacije BiH i ekipe Bournemoutha Asmir Begović ljubitelj je svjetski poznate igre Fantasy Football za Premiership, a on je u razgovoru za engleske medije otkrio koliko je dobar u ovoj sezoni.

Begović je rekao da je dobro otvorio sezonu, ali da s nekim igračima nije imao sreće.

"Dobro sam otvorio sezonu. Fantasy Football je igra koja se igra tokom čitave sezone, a ja s nekim igračima nisam imao sreće. Ipak, moj tim sada izgleda puno bolje", kazao je Begović.

Golman reprezentacije BiH nakon toga je otkrio da je on na početku sezone izabrao golmana Manchester Cityja Edersona i da mu je on donio dosta bodova.

"Na početku sam uzeo Edersona koji je veoma dobar i donosi puno bodova, a mislim da će on do kraja sezone ostati moj izbor", istakao je Begović.

Na pitanje da li Fantasy igračima može dati neki savjet i preporučiti igrače iz Bournemoutha, Begović je, između ostalih, predložio i sebe.

"Ja sam dobar izbor jer nisam skup, a to je bitno. Ima tu još nekih igrača kao što su Wilson ili Brooks. Imamo nekoliko igrača koji su jeftini, a mogu napraviti razliku na utakmici i treba obratiti pažnju na igrače iz našeg tima. Nisu preskupi, a isplate se", kazao je Begović.

Begović je posljednjih nekoliko utakmica proveo na klupi za rezervne igrače, a njegovo mjesto na golu Bournemoutha zauzeo je Arthur Boruc.