Vjeruje u uspjeh
0

Begović: Izborit ću se za svoje mjesto u Stoke Cityju

Piše: Dalibor Bošnjak
Asmir Begović
Asmir Begović
Bh. reprezentativni golman Asmir Begović je za Sarajevo-x.com izjavio da ne namjerava napustiti Stoke City te da će se izboriti za mjesto u prvom timu.

Begović je novi ugovor sa Stoke Cityjem potpisao u decembru prošle godine. Ugovor je potpisan na četiri godine. Osim Begovića, vjernost Stokeu je potvrdio i golman Thomas Sorensen, direktni konkurent našem reprezentativcu za mjesto prvog čuvara mreže.

Tada su čelnici engleskog premijerligaša izrazili zadovoljstvo što su uspjeli zadržati Begovića i rekli kako je on budućnost Stokea. Međutim, Begović je trenutno rezerva Sorensenu u ligaškim utakmicama.

Poznavajući kvalitet, borbenost i želju za igrom našeg golmana, zanimalo nas je da li je on zadovoljan svojim statusom u klubu. Upitali smo ga postoji li neki dogovor o raspodjeli minutaže za Sorensena i njega i da li razmišlja o napuštanju kluba u potrazi za većom minutažom.

"Iskreno, svojim statusom i nisam baš zadovoljan, jer želim braniti u što više utakmica. U Stokeu je praksa da jedan golman brani u Premier ligi, a drugi u takmičenjima kupa. Nisam previše zabrinut, jer sam siguran da ću svojim radom i zalaganjem izboriti mjesto u prvih jedanaest. Klub ne želim mijenjati jer znam da ću uspjeti. Jasno mi je da će biti teško, moj kolega Sorensen brani odlično", izjavio je Begović za portal Sarajevo-x.com.

Begović je istakao i da je klub zajedno sa navijačima zadovoljan igrom i trenutnom pozicijom na tebeli. Ipak, on smatra kako se teško može očekivati plasman na jednu od pozicija koje vode u evropska takmičenja, iako je Stoke znao odlično odigrati protiv ekipa koje su u vrhu tabele.

Asmira smo upitali i da li je imao nekih ponuda tokom zimskog prijelaznog roka.

"Bilo je nekih špekulacija i napisa u novinama, ali se ništa konkretno nije dogodilo", kazao je Begović.

Naš reprezentativni golman je rekao da se raduje susretu s reprezentacijom Brazila.

"Nadam se dobrom rezultatu u utakmici s Brazilom. To će biti jedan veliki ispit za nas i prilika da pokažemo koliko možemo protiv jedne od najjačih reprezentacija svijeta", završio je Begović.