Nogomet
25

Begović: Interesovanje Manchester Uniteda je veliki kompliment za mene

Klix.ba
Asmir Begović
Asmir Begović
Gotovo svakog ljeta i zime posljednjih godina Asmir Begović dovodi se u vezu sa raznim klubovima, najčešće iz Engleske, ali i ostalih liga petice, međutim reprezentativac BiH je svaki put do sada ostao vjeran Stoke Cityju.

Najnovije špekulacije sa Otoka govore da bi David de Gea tokom ljeta mogao napustiti Manchester United i preći u Real Madrid. United bi u tom slučaju posegnuo za novim golmanom, a jedno od potencijalnih pojačanja je upravo Asmir Begović.

"Znam da se to može dogoditi. Uzimam to kao veliki kompliment i nešto što mi laska. Do kraja sezone ću ostati koncentrisan na utakmice, nakon čega ću sjesti i razgovarati sa ljudima koji vode klub“, izjavio je Begović za Stoke Sentinel.

Naredno kolo u Premiershipu donosi sudar Stokea i West Bromwich Albiona na čijoj klupi sjedi nekadašnji Stokeov šef Tony Pulis.

"Sa WBA imamo pozitivan skor iz prošlosti, ali znamo da je pred nama rovovska borba i teška utakmica. Timovi koje trenira Tony Pulis su uvijek dobro organizovani i teško ih je nadigrati. Predstojeći meč je i lokalni derbi, pa smo svjesni da će atmosfera biti drugačija nego na ostalim utakmicama. Nadamo se trijumfu“, najavio je Begović.