Rodgers i Ferguson zainteresovani
0

Begović: Godi mi zanimanje Manchester Uniteda i Liverpoola

Totalsport
Asmir Begović, bosanskohercegovački reprezentativni golman iz redova engleskog prvoligaša Stoke Cityja, na meti je velikih engleskih klubova Manchester Uniteda i Liverpoola.

Teško je ostati ravnodušan kada se za vaše usluge zanimaju dva najtrofejnija engleska kluba. Priznao je to u svojoj izjavi i Begović.

"Laskaju mi takve vijesti, kako ne. Godi vam kada se vaše ime spominje u kontekstu takvih klubova. Nije tajna da svaki nogometaš ima svoje osobne ambicije i da želi nastupati na najvišem mogućem nivou. No, ja sam trenutno potpuno usredotočen samo na Stoke. To je klub koji također ima puno ambicija. Želimo gurati ovaj klub prema naprijed i vidjeti koliko daleko možemo stići", izjavio je Begović.

Kada je u pitanju zanimanje Liverpoola, njegov menadžer Brendan Rodgers spreman je odreći se Španca Pepea Reine, kojeg na Emirates želi dovesti Arsenalov menadžer Arsene Wenger, ali samo pod uvjetom da uspije pronaći adekvatnu zamjenu. Uz Begovića, na Liverpoolovom radaru još su Birminghamov Jack Butland i Hannoverov Ron-Robert Zieler.