Golman Zmajeva
56

Begović: Drago mi je da sam riješio svoju budućnost prije meča s Grčkom

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak igra kvalifikacionu utakmicu protiv Grčke, a Zmajeve očekuje izuzetno težak posao, svjestan je i golman naše selekcije Asmir Begović.

"Grčka je pokazala da je nezgodan protivnik. Imaju ozbiljnog trenera, ozbiljna su reprezentacija i imaju kvalitet na terenu. Bit će teška utakmica, ali mi igramo kući i to nam mnogo znači uz podršku naših igrača. Moramo odigrati pametno, s velikom disciplinom, jer nam je to falilo u prvoj utakmici na kraju. Da bismo odigrali utakmicu kako treba, potrebno nam je strpljenje. Oni će igrati defanzivno. To je njihova igra i tako su dobili bod u Belgiji. Bit će teška utakmica i uz veliku disciplinu i želju bit će i pozitivan rezultat", rekao je Begović.

Novi golman Bournemoutha zna da će publika na Bilinom polju tražiti gol od prve minute.

"Nije bitno šta publika želi. Oni trebaju biti iza nas i biti svjesni našeg plana i koncepta igre. Moramo se fokusirati na ono što mi želimo od utakmice. Osjećam se vrlo dobro s fizičke i mentalne strane. Drago mi je da sam riješio svoju budućnost prije ove utakmice da se mogu skoncentrisat na ovaj meč. Radujem se novom klubu, dobro se osjećam i očekujem veću minutažu", poručio je Begović.

Utakmica između BiH i Grčke igra se na Bilinom polju u Zenici u petak od 20:45 sati.