{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Begić: Žao nam je što svi navijači nisu kupili ulaznice za susret s Grčkom

F
15.3.2013. u 16:21
120
21
Begić: Žao nam je što svi navijači nisu kupili ulaznice za susret s Grčkom
120
Begić: Žao nam je što svi navijači nisu kupili ulaznice za susret s Grčkom
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić uputio je saopćenje u kojem je izražio žaljenje što mnogobrojni navijači reprezentacije nisu uspjeli osigurati ulaznicu za kvalifikacijski susret za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu između Bosne i Hercegovine i Grčke na stadionu Bilino polje u Zenici.
"U ime NS BiH i svoje lično ime ovim putem želim izraziti iskreno žaljenje što mnogobrojni navijači naše reprezentacije nisu uspjeli osigurati ulaznicu za predstojeću utakmicu između BiH i Grčke. Suočeni s ogromnim interesiranjem sportskih radnika, organiziranih navijačkih grupa, različitih institucija i pojedinaca, nismo bili u mogućnosti udovoljiti svim zainteresiranim da na Bilinom polju bodre naše Zmajeve", saopćio je Begić.

Naglasio je da je prodaja i distribucija ulaznica izvršena na osnovu utvrđenog plana i na transparentan način, s relevantnim spiskovima i drugim bitnim informacijama za grupe ili pojedince koji su kupili ulaznice i dodao da NS BiH posebno želi upozoriti na pojave preprodaje kupljenih ulaznica po znatno većim cijenama u odnosu na prodajne, kao i eventualnu mogućnost prodaje falsifikovanih ulaznica.

"U cilju onemogućavanja nelegalnog ulaska na stadion, NS BiH je poduzeo i preduzeće odgovarajuće mjere i aktivnosti na detaljnoj kontroli ulaska navijača na stadion. U vezi s tim, uvjereni smo da će nadležni organi preduzeti sve radnje na identifikaciji i sankcioniranju počinilaca prekršaja ili krivičnih djela, a Savez će u tom pogledu svakako pružiti maksimalnu podršku i dostaviti sve raspoložive informacije. Iz navedenih razloga, upozoravamo navijače da ne kupuju ulaznice kod uličnih prodavača, ili na drugi način, jer u tom slučaju mogu doći u situaciju da budu vraćeni već na prvim kontrolnim punktovima ispred stadiona", dodao je Begić.

NS BiH upozorava da ne postoji mogućnost ulaska u VIP lože s pozivnicama koje su eventualno kupljene, jer NS BiH nije prodavao te pozivnice, pa je i njihova prodaja apsolutno nelegalna. U prostore VIP loža moći će pristupiti samo osobe na čije ime pozivnice glase, te će u tom smislu biti vršena adekvatna kontrola i na ulazima u VIP prostor.

"Svi smo svjesni činjenice ograničenog kapaciteta stadiona i posebnih sigurnosnih mjera pa Vas još jednom molimo za razumjevanje i podršku našim Zmajevima, kao i pomoć u naporima koje činimo na stabilizaciji, otvorenosti i transparentnosti u NS BiH", zaključio je Begić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: