Predsjednik NS BiH
34

Begić: Stvaramo ambijent za bolje sutra i u dobroj smo poziciji da to i ostvarimo

Klix.ba
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Redovna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas na Ilidži.

Pored delegata, na sjednici Skupštine, bili su prisutni predstavnici UEFA-e Eva Pasquier i FIFA-e Oliver Jung, kao i predstavnici entitetskih saveza te relevantnih organa i tijela NS BiH.

Poslije izbora radnih tijela Izborna komisija je konstatovala da je od 60 delegata na sjednici Skupštine prisutno 58, tako da je Skupština imala potrebni kvorum za rad i donošenje odluka.

Gosti iz FIFA-e i UEFA-e, Jung i Pasquier su zaželjeli uspješan rad delegatima Skupštine te su naglasili da će UEFA/FIFA i ubuduće pružati punu podršku NS BiH.

"Posebna čast i privilegija je biti na ovom mjestu i obratiti se delegatima koji dolaze iz cijele BiH i čuvari su razvoja nogometa u našoj državi. Prolazili smo kroz težak period, ali smo uspjeli da vratimo jedinstvo koje nam olakšava rad. Stvaramo ambijent za bolje sutra i u dobroj smo poziciji da to i ostvarimo", rekao je između ostalog predsjednik NS BiH Elvedin Begić.

Izvještaj o radu NS BIH podnio je generalni sekretar Jasmin Baković.

"Tokom 2017. godine NS BiH je realizovao mnoge aktivnosti te ostvario značajne rezultate od kojih su najvažniji plasman U-17 reprezentacije na EP u Hrvatskoj te učešće U-19 i U-17 ženske reprezentacije u Elitni krug kvalifikacija za EP. Posebno su naglašeni dobri rezultati U-21 selekcije u kvalifikacijama za EP, kao i početak takmičenja u Premijer ligi s 12 klubova, kao i U-15 lige za dječake. Savez je također učestvovao u organizaciji mnogobrojnih događaja, kojima je skrenuo pažnju na probleme u sportu te na osobe sa različitim problemima u društvu, čime je potvrdio svoje opredjeljenje da bude, ne samo najuspješnija sportska, već i društveno-odgovorna organizacija", rekao je Baković.

Nakon prezentacija, delegati Skupštine su usvojili Izvještaj o radu, finansijski izvještaj i revizorski izvještaj NS BiH za 2017. godinu.

Baković je predstavio Plan rada Saveza u 2018. godini, a kao najvažnije segmenti izdvojeni su stvaranje optimalnih uslova za sve reprezentativne selekcije, projekat izgradnje reflektora na bh. stadionima te renoviranje i adaptacija nove poslovne zgrade NS BiH.

Član Komiteta za finansije Momir Tošić obrazložio je Plan prihoda i rashoda za 2017. godinu, a delegati Skupštine su usvojili Plan rada NS BiH za 2018. godinu i finansijski plan.

Izvještaji i planovi su sadržavali i video prezentacije, a ocjena je da je sjednica Skupštine veoma dobro pripremljena i uspješno završena nakon nešto više od jednog sata.