Emotivna poruka
260

Beganovićev oproštaj od Plavih: Ja sam Željin, bit će klubova, ali voljenijeg neće

Piše: D. B.
Dženis Beganović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dženis Beganović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
FK Željezničar je danas objavio da je postignut sporazumni raskid ugovora s mladim napadačem Dženisom Beganovićem, mladim napadačem koji će svoju nogometnu karijeru nastaviti u drugoj sredini. On se putem Facebooka oprostio od kluba i navijača.

U posljednjih nekoliko godina je kroz Željinu svlačionicu prošlo mnogo igrača, neki su se dokazali i ostali upamćeni, dok su drugi pali u zaborav. Također, neki od njih su ostali vezani za Plave, ali je za većinu Željo bio samo još jedan klub u karijeri, uspješno ili neuspješno odrađen posao. Međutim, Željiina djeca su nešto posebno, a posljednji koji je to pokazao je upravo Dženis Beganović.

Napadač koji se iz Željinog dječaka pretvorio u Željinog heroja "preko noći", upisao se u historiju kluba kada je 16. jula 2015. godine srušio Ferencvaroš u Budimpešti pogotkom u 90. minuti, a onda sa svojim saigračima u revanšu proslavio plasman u 3. pretkolo Evropske lige.

Međutim, došlo je vrijeme za rastanak, pa je Beganović napustio Plave i krenuo svojim putem. Ipak, ljubav prema klubu iz Doline ćupova definitivno ništa ne može izbrisati, što mladi napadač jasno poručuje dok se oprašta od Grbavice.

"Željo je moj, a ja sam Željin. Oduvijek i zauvijek. Od šljake pa do evropske Grbavice. Od pjetlića preko kadeta mlađih, kadeta starijih, juniora mlađih, juniora starijih, prvog tima, pa sve do evropskih utakmica. Od 10 pa sve do 21. Bit će svakakvih klubova, ali voljenijeg neće. Hvala klubu u kojem sam postao ovo što jesam, prije svega čovjek. Hvala mojim Manijacima na podršci, hvala onima koji me vole, a i onima koji me ne vole. Sretno familijo do duple krune ako Bog da", poručio je Beganović.

Dženis je karijeru počeo na Grbavici, prošao je sve selekcije i zaigrao za prvi tim, a boravio je i na posudbi u Metallegheu. Također, nosio je dres U19 i U21 reprezentacije BiH.