Nogomet
306

Beganović: Želim se dokazati kao pojačanje u Metallegheu, nedostajat će mi Manijaci

Piše: D. B.
Dženis Beganović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dženis Beganović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladi napadač FK Željezničar Dženis Beganović (20) će u proljetnom dijelu sezone igrati na posudbi u Metallegheu, a u razgovoru za portal Klix.ba je govorio o novom izazovu koji ga očekuje te šansama matičnog i aktuelnog kluba u nastavku sezone.

Beganović je dijete Željezničara, a iako je veoma mlad, već je ostavio traga na Grbavici. U narednih šest mjeseci će svoj kvalitet demonstrirati u dresu Metalleghea.

"Bilo je poziva s nekoliko strana, ali Željo i ja smo zajedno odlučili da je najbolje za mene da odem u Metalleghe i pomognem tom klubu koliko budem u mogućnosti, što mi je i namjera", izjavio je Beganović.

Odlazak iz matičnog kluba nije lagan, no, on ima motiv da se dokaže u Metallegheu, a potom se vrati na Grbavicu.

"Teško je napustiti klub poslije 11 godina, ali šta je tu je. Metalleghe nije loša ni naivna ekipa, nadam se da ćemo uspjeti ostvariti cilj i ostati u Premijer ligi BiH. Fokusiran sam na novi klub, a šta će biti kasnije, vidjet ćemo. Nadam se povratku na Grbavicu", rekao je mladi napadač.

Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba

Metalleghe je jesenji dio prvenstva završio na 10. mjestu s 15 osvojenih bodova, a borba za opstanak će biti žestoka.

"Vjerujem da Metalleghe može opstati u društvu najboljih, dat ćemo sve od sebe zajedno s trenerom Neretljakom, o kojem sam čuo samo riječi hvale. Na meni je da dokažem da sam došao kao pojačanje Metallegheu", kazao je Beganović.

Naravno, Željezničaru želi mnogo sreće u nastavku prvenstva, kao i trofej.

"Nadam se da će Željo ispuniti svoj glavni cilj i plasirati se u Evropu, a ne vidim zašto ne bi mogao osvojiti titulu pa čak i duplu krunu", istakao je novi igrač Metalleghea.

Navijači Željezničara, popularni Manijaci, najviše će mu nedostajati, a zauvijek će pamtiti pobjednički gol koji je postigao u Budimpešti protiv Ferencvaroša u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

"Manijaci će mi nedostajati, u to nema sumnje. Najbolji su navijači na svijetu, bili su uz mene i klub u najboljim, ali i u najgorim trenucima. Hvala im na tome, nikad i niko kao oni. Pamtit ću gol u Budimpešti, a onda i eliminaciju Ferencvaroša", dodao je Beganović.

Metallegheu će se priključiti u utorak.

"Danas odlazim iz Sarajeva, a sutra ću se priključiti ekipi i upoznati nove saigrače", završio je Beganović.