Nogomet
65

Beganović: Protiv Čelika moramo biti angažovaniji nego u Mostaru

Piše: D. B.
Dženis Beganović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dženis Beganović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara će u nedjelju na stadionu Grbavica u okviru 13. kola Premijer lige BiH odmjeriti snage s ekipom Čelika. Mladi napadač Plavih Dženis Beganović očekuje osvajanje punog plijena.

Željezničar je bio blizu pobjede u prošlom kolu u Mostaru, gdje je vodio protiv Zrinjskog, ali su Plemići golovima u finišu utakmice uspjeli napraviti preokret i pobijediti.

"Nismo bili fokusirani do kraja utakmice, a i kažnjeni smo za propuštene prilike. Sve to nam se obilo o glavu, pa smo na kraju izgubili", rekao je Beganović za portal Klix.ba komentarišući prošlosedmičnu utakmicu.

Željezničar sada ima priliku za popravni, a na Grbavicu u nedjelju dolazi neugodni Čelik.

"Bit će to teška utakmica, morat ćemo biti još angažovaniji nego u Mostaru ukoliko želimo osvojiti željena tri boda. Svaki od nas igrača na terenu mora dati sve od sebe. Cilj nam je pobjeda protiv Čelika koji je zaista čvrsta ekipa s nekoliko odličnih pojedinaca. Ipak, ako mi budemo pravi, neće biti problema", izjavio je mladi napadač Željezničara.

On očekuje da će Plavi u nastavku sezone pružati bolje partije od dosadašnjih.

"Bit će bolje u narednim utakmicama, to je sigurno. Treba nam malo vremena da usvojimo neke stvari koje trener traži od nas", rekao je Beganović.

Stručni štab mu redovno ukazuje priliku za igru.

"Moje je da treniram, radim i šutim, a stučni štab na čelu s Edisom Mulalićem će odlučivati kada ću i koliko igrati. Ne sumnjam ni u jednu njihovu odluku", završio je Beganović.

Utakmica Željezničar - Čelik se igra u nedjelju na Grbavici od 14:30 sati.