Sporazumni raskid
10

Beganović: Najbolja odluka u ovom trenutku je moj odlazak s klupe Čelika

Piše: K. Hadžić
Elvedin Beganović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Elvedin Beganović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nakon sastanka s čelnicima kluba, trener NK Čelik Elvedin Beganović sporazumno se razišao sa timom iz Zenice te će crveno-crni u nastavku sezone imati novog šefa stručnog štaba.

Beganović je rekao da je u otvorenom razgovoru s predsjednikom kluba odlučeno da on napusti trenersku poziciju te da se nada kako će Čelik na proljeće izboriti opstanak u društvu najboljih.

"U razgovoru s čelnicima kluba odlučeno je da bi najbolja opcija bila pronaći novog trenera te smo sporazumno raskinuli ugovor. Pokušali smo napraviti neku šok terapiju, realna slika govori da to nismo uspjeli i u interesu isključivo Čelika, donijeli smo takvu odluku. Ja se nadam da će oni u posljednjim utakmicama skupiti što je više bodova, a onda na proljeće izboriti opstanak u Premijer ligi", rekao je Beganović za Klix.ba.

Iako će napustiti klupu Zeničana, Beganović je kazao da stoji na raspolaganju Čeliku i da su na zimu potrebna pojačanja ukoliko žele opstati u Premijer ligi.

"Nažalost, svi znamo da ovakva situacija nije od prije dva ili tri dana, već da ovo traje s početkom nove sezone. Šta je tu je, svi su upućeni u trenutu situaciju i svi se nadamo da će jednog dana biti bolje. Odlazim s pozicije trenera, ali ostajem u klubu kojem u svakom trenutku stojim na raspolaganju te moja pomoć nakon ovoga uopšte neće doći u pitanje. Svi želimo popraviti rezutlate i stanje u klubu, a zimskom prelaznom roku će biti neophodna pojačanja kako bi izborili opstanak u društvu najboljih", kazao je bivši trener Čelika.

Nakon 14 odigranih utakmica Čelik se nalazi na 11. poziciji sa osvojenih deset bodova, četiri više od posljednjeg Viteza i s tim brojem bodova kao Sloboda.

U prošlom kolu poraženi su od Širokog Brijega na Bilinom Polju rezultatom 4:1, a u sljedećem susretu nakon reprezentativne pauze očekuje ih gostovanje u Bijeljini kod Radnika.