Nogomet
11

Beganović: Nadam se da ćemo prekinuti tradiciju Željezničara sa Čelikom

Piše: E. M.
Elvedin Beganović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Elvedin Beganović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom Polju u Zenici ugostiti ekipu Željezničara koji na noge Zeničanima dolazi bez poraza u prvenstvu ovog proljeća i sa armijom navijača. Sa druge strane, stanje u Čeliku nikada gore, a tribine već dugo vremena su prazne.

Utakmica 28. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine između Čelika i Željezničara sigurno će biti jedna od najzanimljivijih. Dok će Željezničar na Bilinom Polju tražiti bodove za Evropu, crno-crveni će igrati rasterećeno jer su izborili opstanak u ligi.

Na današnjoj konferenciji za novinare šef stručnog štaba NK Čelik Elvedin Beganović je kazao kako će njegova ekipa dati sve od sebe kako bi prekinula tradiciju u kojoj Zeničani već sedam godina ne znaju za pobjedu u utakmici protiv Željezničara.

"Igračima za utakmicu protiv Željezničara ne treba neki poseban motiv, jer ove utakmice su derbi utakmice i svi igrači žele da se maksimalno dokažu i pokažu svoj kvalitet. Željezničar je bez poraza u ovom djelu sezone, teško primaju golove i teško je naći mane u njihovoj igri, ali čekat ćemo našu priliku i nadam se da ćemo igru okrenuti u svoju korist i ostati neporaženi", izjavio je Beganović.

Za sutrašnju utakmicu Beganović će na raspolaganju imati Mahira Karića i Anela Dedića, ali zbog kartona neće moći računati na Heću i Kazazića.

Utakmica Čelika i Željezničara sutra se igra od 17 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici.