Nesportsko ponašanje
4

VIDEO / Beckhamu suspenzija jer je loptom pogodio suparnika

Totalsport
David Beckham
David Beckham
Slavni 37-godišnji engleski nogometaš David Beckham, vezni igrač LA Galaxyja, kažnjen je s jednom utakmicom suspenzije u američko-kanadskoj profesionalnoj ligi (MLS) zbog nesportskog ponašanja.

Tačnije, vodstvo lige Beckhama je kaznilo zbog "sukobljavajućeg i provokativnog ponašanja" u samoj završnici utakmice odigrane prošle sedmice, u kojoj je aktuelni prvak Los Angeles Galaxy poražen kod San Jose Earthquakesa koji je na Stanford stadionu pred 50.000 gledatelja slavio pobjedu 4-3.

Beckham je u toj utakmici postigao krasan gol iz slobodnog udarca u prvom poluvremenu, a u zadnjoj minuti sudačke nadoknade je izgubio živce kada se suparnički igrač Sam Cronin valjao na terenu u svom kaznenom prostoru. Beckham je s pristojne udaljenosti precizno loptom napucao Cronina, od kojeg se lopta odbila u suca.

Koliko je Cronin uistinu bio "povrijeđen", vidjelo se odmah potom. Čim ga je pogodila lopta, munjevito se pridigao i krenuo prema Beckhamu, iako se samo koju sekundu ranije previjao kao da ga je pokosio tenk.

Nastala je gužva, igrači San Josea okružili su Beckhama, kojem je sudac pokazao žuti karton.

Beckham je zbog akumuliranih žutih kartona propustio jednu utakmicu ranije ove sedmice, a suspenziju od jedne utakmice će odraditi u nedjelju kada će njegova ekipa gostovati kod Chicago Firea. Engleski nogometaš kažnjen je i novčano, ali nije objavljeno kojim iznosom.