Nogomet
0

Beckhamu crveni karton u porazu Galaxyja

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Veznjak engleske nogometne reprezentacije David Beckham zaradio je svoje prvo isključenje u dresu Los Angeles Galaxyja u subotnjem domaćem dvoboju protiv Seattle Soundersa.

Galaxy je pred domaćin navijačima poražen 2-0, a porazu je kumovao Beckhamov direktno zarađeni crveni karton još iz 17. minute utakmice.

Beckham je sleđa uklizao veznjaku Soundersa Peteru Vagenasu pokušavajući mu uzeti loptu, ali ga je zahvatio po desnom gležnju, te za suca Ricarda Salazara nije bilo nikakve sumnje. Navijači Galaxyja su protestirali na ovakvu sudačku odluku, ali sam Beckham se nije previše žalio i napustio je teren.

Bio je to njegov prvi dobiveni crveni karton u jednoj ligaškoj utakmici od 17. februara 2007. godine kada ga je zaradio još igrajući za Real Madrid u dvoboju protiv Betisa.

Gostima iz Seattlea trebalo je samo pet minuta nakon Beckhamovog isključenja da dođu do vodstva, pa je tako Steve Zakuani zabio za 1-0. Pobjedu je potvrdio Fredy Montero svojim desetim golom u 54. minuti.

Kažimo i da je Galaxy utakmicu završio s devet igrača, a Soundersi s deset budući su u 78. minuti isključeni Tyrone Marshall (Seattle) i Eddie Lewis (LA Galaxy).

Na tabeli LA Galaxy zauzima treće mjesto u Zapadnoj konferenciji s 31 osvojenim bodom iza vodećeg Houstona i drugoplasiranog Seattlea.