Najvjerovatnije ulazi s klupe
0

Beckham za PSG debituje u subotu kod Sochauxa

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Bivši kapiten engleske nogometne reprezentacije David Beckham trenirao je u srijedu prvi put sa svojim novim saigračima u PSG-u, dvije sedmice nakon što je predstavljen kao novo parisko pojačanje.

Beckhamov prvi trening u PSG-u, u zapadnom predgrađu Pariza, privukao je veliku medijsku pažnju, pa ga je tako pratilo više od stotinu zemalja diljem svijeta, a neke su francuske televizije čak uživo prenosile događaj.

Još ranije je trener vodeće ekipe Le Championnata Carlo Ancelotti najavio da Beckham neće konkurisati za tim u prvom meču osmine finala Lige prvaka na Mestalli, gdje je PSG slavio 2-1 u utorak. Talijanski strateg je to obrazložio činjenicom da Beckham još nije potpuno fizički spreman.

Istovremeno je Ancelotti najavio da će Beckham debitovati ili ovog vikenda, kada PSG gostuje kod Sochauxa, ili u idućem kolu kada se igra veliki derbi PSG - Marseille.

Francuski novinari su od sportskog direktora kluba Leonarda saznali da bi Beckham trebao debitovati kod Sochauxa ove subote, te da će vrlo vjerovatno ući s klupe.