PSG
0

Beckham vrlo toplo dočekan, dresovi već pušteni u prodaju

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Rijetko je koji Englez bio tako toplo dočekan u Francuskoj poput Davida Beckhama, 37-nogometne zvijezde i novog pojačanja pariškog PSG-a

Beckham je potpisao ugovor na pet mjeseci, odnosno do kraja ove sezone. Cijelu zaradu od ugovora odlučio je donirati za dječju humanitarnu organizaciju u Parizu. Teško je reći o kojem je iznosu točno riječ, neki engleski mediji spekuliraju da se radi o sumi između dva i tri miliona funti.

Ni sam Beckham, kako kaže, nije siguran koji je točno iznos u pitanju.

"Znam da je to jako veliki novac i ponosan sam zbog toga. Nisam siguran da se ranije nešto slično dogodilo. Vrlo smo uzbuđeni što možemo veliki iznos donirati u lokalnu dječju humanitarnu organizaciju".

Objasnio je i kako su ga PSG-ov trener Carlo Ancelotti i sportski direktor Leonardo, obojicu zna iz vremena dok je igrao na posudbi u Milanu, uvjerili da se priključi pariškom klubu.

"Ja sam vrlo sretan čovjek. Imam 37 godina, a dobio sam tako puno ponuda, vjerovatno više nego što sam ih ikada imao u karijeri. Počašćen sam zbog toga", rekao je slavni Englez.

Beckhamov dolazak u Pariz u petak ujutro je bio glavna tema dana u gradu. Kako u medijima, tako i na ulicama grada.

"To su vrlo dobre vijesti za naš grad. On ima golemu sportsku osobnost, svjetski je poznata osoba. Ono što je rekao za Pariz, da je u pitanju prekrasan, atraktivan grad, to je jako dobro za parišku ekonomiju", rekao je za jednu radijsku postaju pariški gradonačelnik Bertrand Delanoe.

Francuski mediji s puno su entuzijazma popratili Beckhamov dolazak u PSG.

''David Beckham, engleski nogometaš, globalni brand'', naslovio je svoj tekst Le Monde, aludirajući na golemi marketinški značaj Becksovog dolaska u Pariz.

"David želi biti dio našeg velikog projekta. Njegov dolazak je za nas ostvarenje sna. On je veliki nogometni profesionalac. Izvan terena on predstavlja jedinstveni marketinški bonus. David je David", izjavio je predsjednik PSG-a, Nasser Al-Khelaifi za RMC radio.

Beckhamov dolazak u Francusku nije uzbudio samo Parižane, odnosno navijače PSG-a.

"Ljudi su i dosada jako puno pričali o PSG-u, a sada će nakon Beckhamovog dolaska pričati još puno više. Njegovo dolazak je dobar za cijelu francusku ligu s obzirom na važnost koju Beckham ima u svjetskom nogometu", veli trener Lillea Rudi Garcia.

U PSG-ovom butiku na Champs Elyseesu, Bckhamovi dresovi s brojem 32 već su pušteni u prodaju. Neki su navijači vrlo rano stigli kako bi kupili dresove koji se prodaju po cijeni od 110 eura za odrasle.

"Beckham je klasa, karizmatična osoba. Navijam za PSG dugi niz godina. Imam dres od prošle sezone, ali ne i od ove. Kada sam čuo da dolazi Beckham, odmah sam odlučio da ću kupiti njegov", rekao je Nahim Moulai, jedan od navijača PSG-a koji radi u blizini PSG-ovog butika.