MLS doigravanje
0

Beckham odveo Galaxy u konferencijsko finale

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Slavni engleski nogometaš David Beckham predvodio je svoj Los Angeles Galaxy do plasmana u finale Zapadne konferencije u MLS ligi (američko-kanadska profesionalna liga).

U domaćoj 2-1 pobjedi LA Galaxyja nad Seattle Soundersima na Home Depot Centeru u Carsonu, u uzvratnoj polufinalnoj utakmici doigravanja na Zapadu, Beckham je asistirao kod oba gola svoje momčadi. Tako je njegova ekipa slavila s ukupnih 3-1, budući je u prvoj utakmici prije sedam dana losanđeleški sastav pobijedio 1-0.

Prvo je u 19. minuti iz kornera Beckham pronašao glavu Edsona Buddlea, a potom iz slobodnog udarca osam minuta sjajno nabacio Omaru Gonzalezu koji je također glavom zatresao mrežu. Seattle je do kraja uspio postići tek počasni gol preko Stevea Zakuanija u samoj završnici.

"Beckhamovi potezi bili su prevaga, večeras je bio sjajan. Vraća se u formu. Njegovi sjajni slobodni udarci i korneri dobro su poznati i poštovani širom svijeta, a u ovoj su utakmici bili presudni", komentirao je trener LA Galaxyja Bruce Arena.

U finalu Zapadne konferencije LA Galaxy će igrati protiv Dallasa, dok će u finalu Istoka snage odmjeriti Colorado i San Jose.

MLS doigravanje, polufinale Zapadne konferencije:

Los Angeles Galaxy – Seattle Sounders 2-1, ukupni rezultat 3-1