Sretni kao porodica u Americi
0

Beckham: Nisam zažalio zbog transfera u LA Galaxy

Totalsport
David Beckham
David Beckham
Bivši kapiten engleske nogometne reprezentacije David Beckham (36) izjavio je kako ne žali za svojim poslovnim odlukama koje je donio tokom karijere.

Jedna od njih je i transfer iz Real Madrida u LA Galaxy 2007. godine, koja je u to vrijeme iznenadila brojne svjetske nogometne stručnjake.

"Ne žalim za ničim. Uvijek sam bio siguran u odluke koje sam donosio. Ljudi možda misle da je moj dolazak u Ameriku bio pogrešan, ali ja sam potpuno uvjeren u odluku koju sam donio", rekao je Beckham, bivši igrač Manchester Uniteda, Real Madrida i Milana.

"Bio sam uspješan u Evropi niz godina, osvojio sam brojne trofeje i igrao za dva najveća svjetska kluba. Bio sam uspješan u Realu i trebao mi je novi izazov", dodao je engleski veteran kojem uskoro ističe ugovor s Galaxyjem.

Čak i u slučaju odgode kraja karijere, povratak u Premiership Beckhamu ne zvuči realno.

"Uvijek sam govorio da je Manchester United moja jedina ljubav i da bi mi igrati za neki drugi premierligaški klub bilo teško. Sretni smo kao porodica ovdje u Americi i ovdje živimo pet godina. Volimo Englesku i nedostaje nam, naravno, ali što se tiče mog ponovnog igranja ondje, ne znam baš. Ipak, stvari se brzo mijenjaju. Vidjet ću kako ću se osjećati na kraju sezone, pa ću donijeti odluku".