"Idi kući, varalice!"
0

Beckham neprijateljski dočekan u klubu

Totalsport
Foto: SPLASH NEWS
Foto: SPLASH NEWS
Nogometaši LA Galaxyja i Milana remizirali su (2-2) u prijateljskoj utakmici odigranoj u Carsonu. Davida Beckhama u njegovoj su prvoj domaćoj utakmici navijači dočekali “na nož”.

"Idi kući, varalice”, "Pokaj se, 23", "Mi smo prije tebe, poslije tebe i uprkos tebi”, "Je li zlo u tebi ili u onome što radiš?”, samo je dio repertoara poruka s transparenata kojima je navijačka grupa kalifornijskog kluba dočekala svog donedavnog ljubimca u njegovoj prvoj utakmici na Home Depot Centeru otkad se priključio Galaxyju, pokazavši mu što misli o njegovu paralelnom nastupanju za dva kluba.

Na poluvremenu se jedan iz grupe navijača pokušao lično obračunati s 34-godišnjim Englezom. Vrijeđao ga je s tribina dok se ovaj povlačio u svlačionicu. Beckham ga je pozvao neka se "spusti i bude muškarac”. Sukob su spriječili redari.

Tokom prvog poluvremena publika je pri svakom njegovom kontaktu s loptom zviždala. U drugom dijelu utakmice Beckhamu je bilo nešto lakše.

  • Nisam razočaran. Takve me stvari ne uznemiruju. Ne mogu me svuda voljeti. Štaviše, mnogo je ljudi predvidjelo da će se dogoditi nešto slično - rekao je Beckham na kraju utakmice.

U 65. minuti Beckham je iz kornera asistirao Bryanu Jordanu za konačan rezultat, a sudjelovao je i u akciji kod prvog gola domaćih. U 75. je zamijenjen uz zvižduke pomiješane s pljeskom.

  • Drago mi je da se taj omjer na koncu barem izjednačio - dodao je.

Talijani su poveli u 16. minuti preko brazilskog braniča Thiaga Silve. U 30. je minuti izjednačio Alan Gordon nakon kombinacije Landona Donovana i Davida Beckhama. Flamini i Ronaldinho pripremili su priliku za gol Pipa Inzaghija u 61. minuti, da bi konačan rezultat postavio Jordan. Prijateljska nogometna utakmica:

LA Galaxy – Milan 2-2 (Gordon 30, Jordan 75 / Thiago Silva 16, Inzaghi 61)