'Teen Choice'
0

Beckham najveći sportski uzor tinejdžerima

Totalsport
Američki tinejdžeri izabrali su, drugu godinu zaredom, engleskog nogometnog reprezentativca Davida Beckhama za najvećeg sportskog uzora.

U izboru časopisa "Teen Choice" igrač Los Angeles Galaxyja je pobijedio ispred drugoplasiranog golfera Tigera Woodsa. Treći je bio američki plivač Michael Phelps, osvajač osam zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu prošle godine.

Mladi Amerikanci vole i Kobea Bryanta, vođu košarkaške ekipe iz Los Angelesa (Lakers), koji se smjestio na četvrto mjesto, ali i švicarskog tenisera Rogera Federera koji zatvara krug pet najboljih.

  • Ova nagrada mi, kao i prošle godine, znači mnogo. Kada biraju djece i izaberu baš vas na prvom mjestu morate se osjećati posebno. Naravno, iznimno mi je drago što sam i ispred istinskih sportskih zvijezda kao što su Federer, Bryant ili Woods - rekao je Beckham.

Spomenimo i da su američki djevojčice izabrale gimnastičarku Shawn Johnson za najveći ženski sportski uzor. Podsjetimo da je ova Amerikanka na posljednjim OI osvojila četiri medalje.