Engleska reprezentacija
0

Beckham: Moje iskustvo je moja prednost

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
David Beckham spreman je igrati na bilo kojem mjestu u tim engleske nogometne reprezentacije, ukoliko mu to jamči odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Englezi su na korak od Južnoafričke Republike, gdje će se sljedeće godine održati nogometni SP, a Beckham bi u trenucima puta na jug Afrike volio imati svoje mjesto u avionu koji će voziti postavu selektora Fabija Capella.

  • Selektor je uvijek govorio da nudim mnogo opcija, na njemu je da izabere one koji će igrati, a meni je drago da sam dio sastava. To je moj stav, pa makar on značio i da je mojih posljednjih dvadeset minuta utakmice. Jednostavno mi je drago što sam dio reprezentacije - kazao je Beckham, koji misli da iskustvom može konkurirati mlađim saigračima koji bi također voljeli u JAR.

  • Kada govorim o njima uvijek biram riječi, bilo da se radi o onima koji igraju na mojoj poziciji ili onima koji mi nisu direktni konkurenti. Svi su oni sjajni nogometaši, Theo Walcott igra izvrsno u Arsenalu, samo nema sreće s povredama. Ista je stvar sa Shaunom Wright-Phillipsom i Aaronom Lennonom, koje krase neke stvari koje ja nikada nisam imao. A, i svi su različiti po stilu igre.

  • Ja, pak, imam iskustvo igranja u završnicama, tome i služe igrači koji ulaze s klupe, bilo da imaju 25, ili poput mene 35 godina. Mogu li iskustvom pomoći momčadi, rado ću to učiniti. Ta mi je situacija nova, ali budući da sam stariji i ukoliko to donosi dobro reprezentaciji, s time nemam nikakvih problema.

  • Nema sumnje da mi mjesto u reprezentaciji predstavlja velik izazov, svi se moramo boriti za selektorovu pažnju. Dobra igra donosi priliku, loša te udaljava, a na selektoru je da odluči na koga će računati. Budem li to ja - super. Ne budem li, profitirat će neko drugi - zaključio je Beckham.