Nogomet
0

Beckham: Milan je moj prvi izbor

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Vezni nogometaš engleske nogometne reprezentacije i Los Angeles Galaxyja David Beckham (34) izjavio je za Mail on Sunday da postoje velike šanse da od januara ponovo obuče dres Milana.

Beckham je polovinu prošle sezone proveo na posudbi u Milanu i sada je odlučan u želji da se vrati među “rossonere” i tako poveća svoje šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici sljedeće godine.

  • Imam nekoliko opcija, ali Milan je moj prvi izbor i dogovor bi uskoro mogao biti finaliziran – rekao je Beckham.

  • Prošle sam sezone proveo prekrasne trenutke u Milanu i to je veliki klub. Oduvijek sam govorio kada sam napustio Manchester Uniteda da će se teško dogoditi da zaigram za neki drugi engleski klub - dodao je Beckham, koji navodno ima na stolu i brojne ponude premierligaških klubova.

Beckham je prošle sezone odigrao 18 utakmica u dresu Milana u Seriji A i zabio je dva gola, a aktuelni ga ugovor za LA Galaxy veže do decembra 2012.

Engleski selektor Fabio Capello savjetovao mu je da će lakše izboriti mjesto u sastavu koji će putovati na SP ukoliko će igrati u nekom jačem evropskom klubu, a ne “preko bare” u slabašnoj MLS ligi.