Nogomet
0

Beckham kažnjen sa 1.000 dolara

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Engleski nogometni reprezentativac David Beckham kažnjen je od vodstva Američkog nogometnog prvenstva (MLS) s 1.000 dolara zbog sukoba s jednim navijačem u prijateljskoj utakmici LA Galaxyja i Milana.

Prijateljski ogled u Carsonu između Beckhamovog aktualnog američkog i donedavnog talijanskog kluba bio je odigran prošle nedjelje, a završio je rezultatom 2-2. Navijači LA Galaxyja, nezadovoljni činjenicom da je slavni Englez odlučio podijeliti staž u njihovom klubu s onime u Milanu, te su svog donedavnog ljubimca dočekali s uvredljivim ili podrugljivim transparentima ili povicima.

Na poluvremenu se jedan iz skupine navijača osobno pokušao obračunati s 34-godišnjim Englezom. Vrijeđao ga je s tribina dok se ovaj povlačio u svlačionicu. Beckham ga je pozvao neka se "spusti i bude muškarac”. Sukob su spriječili djelatnici redarske službe. Policija je tog navijača uhitila i udaljila s tribina.

Don Garber, povjerenik natjecanja u MLS-u, odlučio je kazniti Beckhama pet dana nakon utakmice s 1.000 dolara. Nema sumnje da će ovakva kazna izazvati cinične komentare nogometne javnosti, s obzirom na Beckhamove zarade.