Nogomet
0

Beckham bolji od svih rivala u reprezenaciji

Totalsport
Vrlo jasan statistički izračun jasno dokazuje da je 34-godišnji veznjak Milana David Beckham na terenu učinkovitiji od svih reprezentativnih protukandidata na mjestu desnog veznjaka.

“David Beckham u Južnoafričkoj će Republici predvoditi napad engleske reprezentacije po desnoj strani”, zaključak je s kojim čitateljstvo upoznaju u News of the Worldu, nakon sto su brojkama dokazali da je veznjak Milana korisniji na terenu u odnosu na trojicu svojih mlađih protukandidata za mjesto desnoga bočnog veznjaka u engleskoj reprezentacije: Aarona Lennona (22, Tottenham), Thea Walcotta (20, Arsenal) i Shauna Wrighta-Phillipsa (28, Manchester City).

U obzir je uzeta statistika sve četvorice nogometaša iz nedavno završenih sezona. U svojih 18 nastupa u Milanovu dresu Beckham je stvarao 3.2 prilike suigračima za gol po utakmici, što je više negoli dvostruko kad je u pitanju bilo koji od trojice njegovih rivala.

Beckham nije zabio golova koliko Lennon i Wright-Phillips (on 2, oni 5), ali tome je osnovni razlog što je odigrao daleko manje utakmica. Lennon je odigrao čak 35, a Wright-Phillips 27.

Beckham je bolji asistent. Za gol je suigračima dodao pet puta, što je Wrightu-Phillipsu uspjelo samo u tri navrata, a Walcottu u dva. Lennon je iz dvostruko više utakmica također asistirao za pet golova Tottenhama.

Tačne duge lopte, Beckhamov trademark, najviše od svega idu u prilog iskusnom nogometašu, koji je u Kazahstanu zaigrao 111. put u nacionalnom dresu.